• Home
  • /
  • Avusturya
  • /
  • Viyana Gezi Notları:Buz Gibi Havada İçimizi Isıtan Noel Pazarları

Viyana Gezi Notları:Buz Gibi Havada İçimizi Isıtan Noel Pazarları

Viyana, yaklaşık 1.7 milyon nüfusu ile Avusturya’nın en büyük şehri ve başkentidir. Bu şehir size tarihi ve sanatı bir arada yaşatabilecek potansiyele sahip. Avrupa’nın en yaşanılası şehirleri sıralamasında hep ilk üç sırada gördüğümüz Viyana, bize kötü bir sürpriz yapsa da “Viyana Gezi Notları” yazımızda her şeye rağmen kendisinden kötü bahsetmeyeceğiz.
Viyana uzun süredir gidilecek yerler listemizde sırasının gelmesini bekliyordu. Yıl içinde planlarımıza dahil edemediğimiz için 2016 yılının kapanışını burası ile yapmak istedik. Tabi bu tercihimizde Viyana’nın meşhur noel pazarlarının da payı büyük.

Viyana Noel Pazarları

-Avrupa’nın en iyi, en hareketli, en çok eğlenceli noel pazarları Viyana’da kuruluyor. Kasım ayının son haftasında başlayıp yıl sonuna kadar devam ediyor. Şehirde hemen hemen her meydanda noel stantlarını görebilirsiniz. En büyük ve en kalabalık olanı iste Rathausplatz’da kuruluyor. Özellikle Cuma ve Cumartesi akşamları iğne atsak yere düşmez desek abartmayız. Diğer büyük pazarlar ise Maria-Theresen Platz, Stephansplatz ve Karlsplatz da kuruluyor. Saydıklarımızın hepsini gezdik ve hepsi birbirinden güzeldi.


Noel pazarlarında yiyecek, içecek, süsler, biblolar, kıyafetler, noel süsleri ve aklınıza gelmeyen bir çok şeyi bulabilirsiniz. Gerçekten çok orjinal noel süsleri var ilgilenenlere duyurulur. Viyana pazarlarının en büyük sorunu ise fiyatlarının çok yüksek olması!
Meydanlarda, noel etkinliklerini ve pazarların açılış kapanış saatlerini gösteren kitapçıklar bulunuyor. Bazı meydanlarda öğlen açılan standlar bazılarında akşam hava karardıktan sonra açılabiliyor.

Viyana’da Kış Meselesi

Aralık ayında Viyana’ya seyahat ediyorsanız havanın soğuk olacağını tahmin ediyorsunuz. Gitmeden hava durumu inceledik, bizim gittiğimiz tarihlerde en düşük sıcaklığı -3 olarak gösteriyordu. İstanbul’da da pek çok defa -3 derece soğukları ve daha düşüklerini gördük. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı diyebiliriz. Bu nasıl bir -3 anlamış değiliz 🙂

-Hava gerçekten dondurucu derecede soğuktu. Ne kadar kalın giyinip atkı,bere taksak da yinede tam anlamıyla ısıtamadık kendimizi. Tabiki aralık ayında Viyana’ya gidilmez diye biz tavsiyede bulunmayacağız. Yine de gitmeden önce kendinizi çok soğuk bir hava olacağına ve üşüyeceğinize alıştırın.

Kötü bir tecrübe

-Şimdiye kadar hiç bir seyahatimizde başımıza kötü bir şey gelmemişti ta ki Viyana’ya kadar. Maalesef ikinci günün akşamı kalabalık bir hediyelik eşya dükkanında gezerken cüzdanımızı çaldırdık. Biz dükkandan çıktıktan sonra sırt çantasının açık olduğunu ve içinde cüzdanın olmadığını fark ettiğimizde iş işten geçmişti. Dükkanın kamera kayıtlarından alan kişi ve alma anı açıkça görülüyordu ancak ne dükkan sahibi ne de daha sonra gittiğimiz karakolda polisler yapacak bir şey olmadığını söylediler. Giden cüzdanda kredi kartları, ehliyet ve bütün nakit paramız bulunuyordu. O kadar ki otele gidecek metro parası dahi kalmamıştı üstümüzde.. Tek tesellimiz en azından pasaportlarımız bizdeydi.

-Hiç bir zaman nakit parayı tek bir kişide toplamayız ve sırt çantasına koymayız ama o gün hiç yapmadığımız şeyi yaptık ve kötü bir tecrübe yaşadık.

-İlk iş kredi kartlarını iptal ettirmek oldu. Daha sonra otelimizin hemen yan sokağındaki karakola gidip durumu anlattık ve ehliyet için rapor tutturduk. Görevli polis cüzdan bulunursa gönderebilmeleri için adresimizi aldı. Parayı sorduğumuzda onun için yapacak bir şeyin olmadığını söyledi.

-Odaya döndüğümüzde yapılacak başka bir şey var mı diye Viyana’daki Türk Konsolosluğu’nu aradık ama Pazar günü olduğu için konsolosluk kapalıydı ve aradığımız numara bizi Ankara’ya yönlendirdi. Ankara’daki görevli kişiler, durumu anlattığımızda Viyana Konsolosluğu’ndaki ilgililerin bizi Pazartesi mesai başlayınca aramaları için telefon numaramızı istedi. Kısa bir süre sonra Viyana’daki konsolosluktan aradılar. Eğer kalacak yerimiz ve dönüş biletimiz yok ise bize yardımcı olabilecekleri söylediler. Bizim o anki sorunumuz ise nakit paraydı ve bu konuda malesef yardımcı olamıyorlar. Sizlerin de başına bu tarz bir olay gelirse bilginiz olsun.

-Aklımıza Türkiye’deki banka hesaplarından Western Union ile para göndermek geldi. Sağolsun iki güzide bankamızda bize bu konuda yardımcı olamadılar. Western Union’ı daha önce kullanmadığımız için bilgisizdik. İnternet bankacılığından hesabımızdaki parayı transfer etmek istediğimizde günlük gönderim limitimiz 0 tl gözüküyordu. Banka çağrı merkezini aradık ve durumu anlattık.Acil para transferi yapmamız gerektiğini belirttik.

Karşıdan gelen cevap şaşırtıcıydı;
-Gönderim limitinizi arttırmanız için şubemize gelmeniz lazım.
Viyana’da paramızı çaldırdık ve çağrı merkezindeki arkadaş bizim İstanbul’a çağırıyor 🙂 Neyse kendisine iyi dileklerimizi iletip kapattık.

-Daha sonra Türkiye’den bir akrabamız vasıtasıyla durumu çözdük ve kısa süren parasızlık durumunu atlattık. Tabiki dönünce ilk işimiz böyle kötü durumlarda bir daha sorun yaşamamak için Western Union gönderim limitimizi arttırmak oldu.

Viyana Ulaşım Bilgileri

-Viyana şehir içi ulaşım konusunda sizi hiç üzmeyecek şehirlerden bir tanesi. Birkaç seçenek sunarak sizi istediğiniz yere çok kolay bir şekilde ulaştırıyor. Toplu taşıma işlerini Wiener Linien adında bir şirket yürütüyor.

-Viyana Şehir içinde otobüs, tramvay ve metro olmak üzere kullanabileceğiniz 3 seçeneğiniz bulunuyor. Bu seçeneklerden en çok kullanılan metro. Viyana metrosu toplam 6 hattan oluşuyor. Metro ile şehirdeki hemen hemen her noktaya ulaşabiliyorsunuz. Metronun yetmediği yerlerde tramvay ve otobüs devreye giriyor. Bizim gibi Aralık ayında noel pazarları için Viyana’daysanız üşümemek için sık sık metro kullanmanız gerekecek.

-Metro biletini istasyonlardaki bilet otomatlarından alabiliyorsunuz. Tek yön bilet 2.2 euro. 24 saatlik bilet ise 7.60 euro. Eğer günlük bilet alırsanız, yine istasyonun içinde biletlerinizi işletmeniz gereken ufak makinalar var. Biletiniz işlettiğiniz saatten itibaren 24 saat geçerli oluyor. Metroya binerken biletinizi göstermeniz gereken kişi ya da makina yok. Münih’te de olduğu gibi görevliler kontrol ederlerse gösteriyorsunuz. Biletiniz yoksa cezası yüksek. Bize 3 gün boyunca hiç kontrol görevlisi denk geldi mi? Tabiki “hayır” . Ama riske girmeye değmez diye düşünüyoruz. Metroyu çok sık kullancaksanız günlük ya da 2 günlük bilet çok mantıklı. Biz havanın -4 derece olmasından dolayı çok sık metro kullandık ve günlük biletler çok işimize yaradı.

  • Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

-Viyana Uluslararası Havalimanı şehir merkezine 18 km uzakta bulunuyor. Şehir merkezine ulaşmanın en kolay ve uygun fiyatlı yolu tren. Burada da 2 farklı seçeneğiniz bulunuyor.

-İlk seçenek CAT treni kullanabilirsiniz. Bu tren havalimanı ile Viyana merkez tren istasyonu Wien Mitte ya da Landstrabe arası sefer yapıyor. Non stop gittiği için 16 dakika gibi bir sürede merkez istasyona ulaşabiliyorusunuz. Buradan gideceğiniz yere göre U-Bahn ya da S-Bahn’ a aktarma yapabilirsiniz. Bu trenin tek sıkıntısı bilet fiyatları biraz pahalı. Tek yön 1 kişi 11 euro fiyatı var.Bileti gişelerden ya da bilet otomatlarından alabiliyorsunuz.

-Diğer seçenek ise S-bahn kullanmak. Havalimanında S7 numaralı trene bindiğiniz zaman ortalama 35-40 dakika gibi bir sürede sizi şehir merkezine ulaştırıyor. Trenlerin içi gayet konforlu merak etmeyin. S7 ile aktarma duraklarında inip gideceğiniz yere metro ile devam edebilirsiniz. Bilet fiyatı ise tek kişi 3.9 euro. Aynı şekilde gişelerden ya da bilet otomatlarından alabilirsiniz. Bizim acelemiz olmadığı için S7 trenini kullandık. Tren seferleri 20-30 dakika ara ile olabiliyor bilginiz olsun.

Viyana’da Konaklama

-Viyana’da konaklama için bir çok seçeneğiniz mevcut. Şehir bölgelere ayrılmış ve konaklamak için genellikle şehir merkezi olarak kabul edilen 1 – 9 arası bölgeler tercih ediliyor. 1.bölge diğer adıyla İnnere Stadt Viyana’nın asıl, tarihi şehir merkezi. Tahmin edebileceğiniz gibi fiyatlar çok yüksek.

-Ama hem merkeze yakın hem de daha uygun fiyatlı olsun diyorsanız 2. ve 9. bölgeler arası sizin işinizi görecektir.Bu bölgelerden yürüyerek 15-20 dakikada şehir merkezine ulaşabiliyorusunuz. Konaklayacağınız yerin yakınında metro ya da tramvay durağı varsa çok daha kolay merkeze ulaşabilirsiniz.

-Biz konaklamak için Leopoldstadt yani 2.bölgede bulunan Meininger Hotel Wien Downtown Sissi‘yi tercih ettik. Bu tercihimizden çok da memnun kaldık. Meininger, Avrupa’da bir çok şehirde otelleri olan uluslararası bir otel zinciri. Otelin konumu gayet iyi. Stephanplatz’a 15 dakika gibi bir yürüyüş mesafesinde ama hava çok soğuk olduğu için bunu hiç denemedik. U2 hattında bulunan Taborstrabe durağı otele 3-4 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Bu istasyondan 10 dk içinde merkezde istediğiniz yere ulaşıyorsunuz. Havalimanın’dan S7 hattına bindikten sonra Praterstern durağında iniyorsunuz ve U2 metro hattına geçerek 1 durak sonra Taborstrabe’de inip otele ulaşabiliyorsunuz. Otel temizlik açısından güzeldi, personel de yardımcı oldu her konuda. Kahvaltı için ek ücret alıyorlar. Eğer marketten alışveriş yaparsanız otelin ortak kullanılan bir mutfağı bulunuyor. Burada kendi kahvaltınızı hazırlayabilirsiniz.

Viyana’da Gezilecek Yerler

  • Aziz Stephan Katedrali (Stephandom) ve Stephansplatz

-Viyana’nın kalbi Stephanplatz’da bulunan Aziz Stephan Katedrali, 1365 yılında gotik tarzda inşa edilmiş. Şehrin önemli yapılarından bir tanesi. Kiliseyi Avusturya Dükü IV.Rudolf yaptırmış. Kilise insanı ilk görüşte şaşırtan bir mimariye sahip.

-Aziz Stephan Katedrali’nde Viyana’yı yukarıdan izleyebileceğiniz 2 adet çan kulesi bulunuyor. Kuzey Kulesi’ne asansörle çıkabiliyorsunuz çok fazla yormuyor ama Güney Kulesi için 343 basamak tırmanmanız gerekiyor.
Çan kulesinin ilginç bir hikayesi var. 1534 yılında çan kulesine bir gözcü yerleştirilir. Kulede bulunan görevli memur Osmanlı akınlarını önceden görüp çanı çalarak haber vermesi için görevlendirilir. Ve bu görev yüzyıllarca sürer. 1956 (!) yılında Viyana Belediye Meclisi artık Osmanlı tehlikesinin kalktığına karar vererek, kuledeki memurun görevine son verir.

-Bu kadar önemli bir yapının ne kadar kalabalık olduğunu tahmin edebilirsiniz. Kilise ibadete açık olduğu için ücretsiz olarak gezilebiliyor. Ancak girişte biraz sıra bekleyebilirsiniz.


-Katedralin bulunduğu aynı isimli meydan da Viyana’nın en hareketli ve ilgi gören meydanı diyebiliriz. Şehirde bulunan en hareketli caddelerin kesiştiği bir nokta. Noel zamanı orada olursanız, katedral çevresinde güzel bir noel pazarı da kuruluyor. Metronun U3 ve U1 hatlarında bulunan Stephansplatz durağında inerek kolay bir şekilde meydana ulaşabilirsiniz.

  • Graben Caddesi, Kartner Caddesi ve Kohlmarkt

İşte Viyana’daki en güzel 3 cadde. Graben ve Katner caddelerinin kesişme noktası şehrin kalbi olan Stephanplatz. Bu meydan sizin de Viyana’daki favoriniz olacak. Gelelim asıl konumuza. Alışveriş yapmak, hediyelik eşyalar almak, ayak üstü birşeyler atıştırmak hepsi Graben Caddesi’nde mevcut. Pazar günleri hariç cadde her zaman hareketli. Biz noel zamanı gittiğimiz için bütün cadde ışıklarla süslenmişti.

Graben caddesi

-Graben caddesinin belkide en önemli noktalarından bir tanesi Veba Sütunu. Bu anıt 1679 yılında yaşanan veba salgını sırasında ölen 75.000’den fazla insan anısına Kral I.Leopold tarafından yaptırılmış. Salgın sona erince ilk olarak ahşap yapılan anıt, en son 1693 yılında tamamlanarak bugünkü halini almış.


-Stephanplatz’ı arkanıza alarak yürüyorsanız sağ tarafta ara sokakta Viyana’nın en eski kilisesi olan St.Peter Kilisesi’ni göreceksiniz. Barok tarza yapılmış olan bu kiliseyi bizce kesinlikle görmelisiniz.

Kohlmarkt

-Biraz ilerleyin sol tarafta Viyana’nın en havalı caddesi olan Kohlmarkt var. Burada mağazalar biraz da üst segmente hitap ediyor ama alış veriş yapmasanız bile uğramanız gereken bir yer. Meşhur Demel Pastanesi de bu sokakta bulunuyor. Caddenin sonu Michaelerplatz’ı geçerek Hofburg Sarayı’na çıkıyor. Kohlmarkt’a metro ile gelmek isterseniz U3 hattında Herrengasse durağında inebilirsiniz.

Kartner Caddesi

-Bir diğer görülmesi gereken cadde Kartner Strasse. Stephanplatz’dan başlayıp Karlsptaz’a kadar uzanıyor.Caddenin büyük bir bölümü de trafiğe kapalı. Biz İstanbul’da yaşayanlar her gittğimiz yerde bir İstiklal Caddesi ararız ya, işte Viyana’daki İstiklal bizce Kartner caddesi. Burada sağlı sollu her zevke ve her bütçeye uygun mağazalar var. Tabiki bütün her yer noel ışıklarıyla süslenmiş.

Viyana Devlet opera Binası

-Caddenin sonuna doğru sağ tarafta ,Viyana’ya gelmeden namını duyacağınız Cafe Sacher var. Hemen karşısında dünyanın en iyi salonuna sahip olduğu kabul edilen Viyana Devlet Opera Binası’nı göreceksiniz. 1861-1869 yılları arasında İmparator Franz Joseph için inşa edilmiş. Neo-Rönesans tarzındaki bina II.Dünya Savaşı’nda bombalardan nasibini alıp ağır hasar görse de yeniden onarılarak günümüze kadar gelmiş.

  • Yeni Belediye Binası

-Neus Rathaus, belediye binası olamayacak kadar ihtişamlı bir yapı. Şehirdeki en etkileyici binaların başında geliyor. 1872 – 1883 yılları arasında eski belediye binasının yerine yapılmış.


-Şehirdeki en büyük ve en hareketli noel pazarı belediye binasının önünde kuruluyor.Pazara gittiğimiz gün hava -3 derece olmasına rağmen kalabalıktan yürüyemiyorduk. Bunda cumartesi akşamı olmasının da payı büyük tabiki. Soğuktan dolayı bol bol sıcak şarap içerek ısınmaya çalıştık,etkisi oluyor size de tavsiye ederiz. Tezgahlarda fiyatlar beklediğimizden pahalıydı ama o kadar yol gelmişiz almadan dönmek olmaz tabi. Daha sonra bir akşam daha uğradığımız Rathausplatz’a en kolay gelebileceğiniz yol metro kullanmak. U2 hattında bulunan Rathaus durağında indikten sonra 2-3 dakika yürüyerek meydana ulaşabiliyorsunuz.

  • Karlskirche ve Karlsplatz (Karl Kilisesi ve Karl Meydanı )

-Karl Kilisesi, Stephan Kilisesi’nden sonra bizce şehirdeki en etkileyici tarihi yapı. İmparator VI.Karl tarafından 1716-1737 yılları arasında, veba salgınında ölenler anısına inşa ettirilmiş. Kilisenin girişinde göreceğiniz iki büyük sütun, Roma’daki Traianus Sütunu‘ndan esinlenerek yapılmış. Sağdaki sütün “Cesareti”, soldaki sütun “Sadakati” betimler.


-Meydanda kilisenin yanında Viyana Teknik Üniversitesi bulunuyor. Avrupa’nın en iyi 10 teknik üniversitesinden bir tanesi olarak kabul ediliyor.

Viyana Teknik Üniversitesi

-Karlsplatz’da da noel pazarlarının en güzellerinden bir tanesi bulunuyor.
Meydana en kolay ulaşım yolu metro. Karlsplatz U1, U2 ve U4 metro hattının kesiştiği bir durak. Güzel bir havada gelirseniz Kartner Strasse’den yürüyerek meydana ulaşabilirsiniz.

  • Maria-Theresien Platz ve çevresi

-Hava -4 dereceyi zorluyor, hafif yağmur başlamış, biz artık yavaş yavaş soğuktan vücudu hissetmemeye başlamışken, Maria Theresien Meydanı’na ayak basıyoruz. Meydanda soğuğa, yağmura aldırmadan noel tezgahları arasında gezen insanlar, bizi de hareketlendiriyor ve atıyoruz kendimizi kalabalığın içine. Tabi ilk olarak ısınmamız lazım, en yakın tezgahtan sıcak şaraplarımız alıp biraz olsun ısınıyoruz. Biraz önce Karlsplatz’da daha tezgahlar açılmamışken, burada eğlence erken başlamış.

-Maria Theresien Meydanı, Viyana’da ki güzel meydanlardan bir tanesi. Konum olarak da çok güzel bir yerde. Meydan etrafında Doğa Tarihi Müzesi, Sanat Tarihi Müzesi ve eski, yeni bir çok müzeyi içinde bulunduran Museumsquartier bulunuyor. Tabi meydanda öncelikle sizi devasa Maria Theresa anıtı karşılıyor. Franz Joseph tarafından 1887 yılında yaptırılan dev anıt, kraliçeyi tahtı etrafında dönemin önemli kişileri ile tasvir ediyor. Kraliçenin etrafındaki rölyeflerin arasında Haydn, Gluck ve Mozart gibi isimler yer alıyor.

-Museumquartier, yeni ve eski müzelerin bir arada toplandığı bir müzeler meydanıdır. 60.000 m2 alanı ile Viyana’da ki en büyük, dünyanın ise 8. büyük kültürel alanıdır.
Karlsplatz’dan isterseniz yürüyerek isterseniz U2 metrosuna binerek 1 durak sonra Museumsquartier durağında inip Maria Theresien Meydanına ulaşabiliyorsunuz.

  • Hofburg İmparatorluk Sarayı

-Maria Theresien Meydanı’nın hemen yanı başında Viyana’nın en ünlü saraylarından Hofburg İmparatorluk Sarayı bulunuyor. Viyana görülecekler listesine eklemeniz gereken bir yapı. Yapımına 13.yüzyılda başlanan saray, Avusturya -Macaristan İmparatorluğu’nun bir çok önemli şahsiyetine ev sahiplği yapmıştır. Saray daha çok kışlık olarak kullanılmaktaydı, yazları ise Schönbrunn Sarayı kullanıyordu. Meşhur Kraliçe Marie Antoinette bu sarayda dünyaya gelmiştir.

-Sarayda 4.659.852 tane tarihi eser bulunuyor. Rakamdan da anlaşılacağı gibi Viyana tarihini en ince ayrıntısına kadar anlatan bir yer. Hofbrug Saray Kompleksi içinde görebileceğiniz başka yerler; Avusturya Ulusal Kütüphanesi ve İspanyol Binicilik Okulu. Sarayı ziyaret etmek isteyenler girişte sıra beklememek için biletlerinizi gitmeden online alıp kapıdaki sırayı atlayabilirsiniz.

-Saraya ulaşım için metronun U2 hattında bulunan Museumquartier durağında ya da U3 hattında bulunan Herrengasse durağında inebilirsiniz.

  • Schönbrunn Sarayı

-Viyana’nın ve Avrupa’nın en güzel saraylarından bir tanesidir.Viyana tarihinde çok önemli bir yere sahip olan saray, Hafburg Hanedanlığı tarafından yazlık konut olarak kullanılmıştır. Noel zamanı olduğundan dolayı sarayın ön bahçesinde rengarenk ışıklı noel pazarı da kurulmuştu.

-Schönbrunn Sarayı Viyana tarihinde çok önemli bir yere sahip. 17.yüzyılda İmparator Leopold 1 tarafından yaptırılmıştır. Yazlık konut olarak kullanılması Maria Theresa isteği ile olmuştur. Sarayın 1441 tane odası bulunuyor. Bütün odaları gezme şansımız bulunmuyor. Sarayın için gezmek isteyenler için 2 adet seçenek var. 22 oda gezebileceğiniz İmperial Tour yaklaşık 35-40 dakika sürüyor ve 14.2 euro fiyatı var. Bir diğer seçenek Grand Tour 40 oda geziyorsunuz ve bu tur da 50-55 dakika gibi bir süre alıyor ve 17.5 euro. İki seçenekte de Türkçe dil seçeneği olan kulaklıklar veriliyor. Bizim tercihimiz Grand Tour’dan yana oldu. Sarayın için kesinlikle gezmeye değecek güzellikte. İçeride fotoğraf çekmek yasak ve buna çok dikkat ediyorlar.Gizli gizli belki bir kaç kare çekebilirsiniz ama yakalanmamaya dikkat edin sert bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz.

-Vakti olanlar için sarayın meşhur bahçesini, içinde bulunan hayvanat bahçesini de gezebileceğini tur seçenekleri de bulunuyor.

-Schörnbrunn Sarayı şehrin biraz dışında kalıyor ama ulaşımı oldukça kolay. Metronun U4 hattında bulunan Schörnbrunn durağında indikten sonra 5 dakika yürüme mesafesinde.

Viyana Yeme-İçme

-Viyana denilince ilk aklınıza ne geliyor tabiki şnitzel. Şehrin her yerinde şnitzel yapan yerler görmek mümkün. Ama bu restoranlardan bir tanesi var ki ünü ülke sınırlarını aşmış.Neresi mi? Tabiki Figmüller. Figmüller’in iki adet şubesi bulunuyor. Biz maalesef burada şnitzel yeme onuruna erişemedik. Çünkü iki defa gittik ve yer yoktu. Yerin boşalması içinde beklemek istemedik. Gitmeden önce internet üzerinden rezervasyon yapmanızı öneriyoruz. Benim internet rezervasyonu yapmak 1 hafta kala aklıma geldi ve malesef yer kalmamıştı 🙂

  • Gutenberg

-Figmüller’de yer bulamayınca şansımızı Gutenberg’den yana denemek istedik. Gittiğimizde burada da yer yoktu ama boşalacak yerler olduğunu söylediler. 5 dakikalık bir bekleyişten sonra masamıza geçtik. Viyana’da şnitzel istediğinizde domuz etinden yapılan geliyor bilginiz olsun. Sipariş esnasında eğer tavuk ya da dana eti istiyorsanız bunu belirtmeniz gerekiyor. Şnitzel’in tadına gelecek olursak. Şimdiye kadar yediklerimizden çok farklı değil. Tadı güzeldi ama bambaşka bir tat değildi açıkçası. Ama mekan ve hizmet güzeldi.Aklınızda bulunsun.

  • Demel Pastanesi

-Demel, Viyana’nın en meşhur iki pastanesinden bir tanesi. 1786 yılında kurulan Demel Pastanesi, turistlerin oldukça ilgi gösterdiği bir yer. Akşam 19.00 da kapanıyor. İçeriye girdiğinizde bekleyeceğiniz sıraya şimdiden hazırlıklı olun deriz. Kraliyet pastanesi olan Demel, Hofburg Sarayı’nın hemen yanında Kohlmarkt caddesinde bulunuyor.
Pastanenin ilk katında camın arkasından mutfakta tatlıların yapılışını izleyebiliyorsunuz.

  • Cafe Sacher

-Viyana’nın bir diğer meşhur pastanesi Cafe Sacher. Sacher Torte’nin tadına bir de burada bakın. Viyana’da bir çok yerde yiyebileceğiniz bu tatlının orjinali burada yapılıyor. Kartner Caddesi’nin sonunda Opera’nın yakınında Sacher Hotel’in altına bulunan bu kafenin kendine has bir atmosferi bulunuyor. Biraz kalabalık oluyor diye duymuştuk ama havanın soğukluğundan mıdır bilmiyoruz çok fazla insan yoktu içerde. Sacher Torte’nin tadına bakmak için gidilebilir ama beklentinizi fazla yüksek tutmayın. Bizce çok muhteşem diyebileceğimiz bir tadı yoktu,yine de herkesin damak zevki farklı tabiki 🙂

-Viyana tatilimiz güzel başladı ama malesef kötü bitti bizim için. Umarız sizler gider ve mutlu anılar biriktirirsiniz,çünkü gerçekten çok güzel bir şehir ve mutlaka görmeniz gereken yerler arasında..

Bir Cevap Yazın